Primul aparat cu emisii zero s-a înălțat deja pe cer. Când vom putea zbura în calitate de pasageri fără a fi bruiați de zgomotul motoarelor convenționele? Mai devreme, probabil, decât ne-am fi așteptat

Text: Cristian Ionescu

E-Fan-Airbus._1jpg

Maşinile ne-au demonstrat că se poate. Mai mult în teorie, decât în practică, dar e şi ăsta un început. De ce n-am avea, într-o bună zi, şi avioane electrice funcţionale? Multe voci susțin fără ezitare că viitorul ar putea, ba mai mult, chiar ar trebui le aparțină.

Primii pași au fost deja făcuți, cu rezultate care pot fi descrise viguros drept îmbucurătoare. Specialiștii și experții din industria aeronautică susțin cu tărie că zborul electric va aduce beneficii multiple, pentru companii și clienți, între care și costurile de exploatare incomparabil inferioare. Nu trebuie ignorat, desigur, nici impactul pozitiv asupra mediului, grație renunțării la combustibilii fosili. Evident, cel din urmă aspect va produce efectele dorite abia din momentul în care însăşi sectorul energetic va îmbrăţişa coerent, plenar şi ireversibil tehnologiile bazate pe resurse regenerabile, eventual nucleare, astfel încât sursa poluării cu dioxid de carbon să nu fie transferată de la motoarele avioanelor, la coşurile centralelor electrice.

The E-Fan is a technology demonstrator of a fully electrically-powered, all-composite general aviation training aircraft.

E-Fan, un vis serios

Primăvara acestui an a marcat un moment de maximă importanță pentru industria aviatică. E-Fan, un mic aparat 100% electric dezvoltat de Airbus Group, a avut prima sa demonstrație publică: o decolare în cea mai perfectă linişte, urmate de un survol de câteva minute și o revenire la sol, la fel de nezgomotoasă, lipsită de incidente. Era 11 martie, o dată care va intra fără îndoială în istorie fie şi pentru că vorbim despre ”un mod foarte diferit de a zbura”, după cum a explicat Jean Botti, chief technical and innovation officer la Airbus, ”fără absolut niciun zgomot, niciun fel de emisii (poluante – n.n.)”.

Dar ce este E-Fan? Un avion de foarte mici dimensiuni, cu numai două locuri, proiectat de la zero cu scopul de a demonstra viabilitatea propulsiei electrice, cu tot ce presupune aceasta, de la gestionarea sistemul care furnizează și utilizează energia necesară zborului, până la implementarea măsurilor de siguranță obligatorii.

O serie de baterii litiu-ion montate în aripile aparatului îşi oferă resursele celor două motoare electrice de câte 30 de kilowaţi fiecare. Un al treilea motor, de 6 kW, localizat în roata anterioară, intră în funcțiune exclusiv pentru momentul decolării.
Deocamdată, așa cum era de așteptat, autonomia micuțului avion imaginat de Airbus este deosebit de redusă, la cel mult o oră. Pilotul se poate informa în orice moment despre starea acumulatorilor, prin intermediul unui ceas montat pe bord, dar, pentru orice eventualitate, o baterie de rezervă complet încărcată este păstrată la dispoziția sa, doar pentru manevrele necesare aterizării. Ca un detaliu de culoare, dar în primul rând ca ultimă măsură de siguranță, presupunând că, dintr-un motiv sau altul, absolut toate resursele de energie stocate au fost epuizate înainte ca avionul să ajungă cu bine la sol, E-Fan beneficiază de o parașută pe care o poate folosi după ce a coborât la mai puțin de o mie de metri altitudine.

Promisiunea Airbus

Airbus nu este genul de companie suspectabilă de bufonerii publicitare sau avidă să-şi vadă cu orice preţ numele în presă sau pe reţelele de socializare. Proiectul E-Fan are o bătaie lungă, serioasă şi concretă: dezvoltarea unor avioane comerciale electrice (sau hibride, într-o primă fază), dedicate transportului regional.

Mai concret, este vorba despre aparate de dimensiuni medii, capabile să transporte chiar şi 90 de pasageri pe zboruri cu o durată de aproximativ trei ore. Întâmplător sau nu, majoritatea rutelor europene ar putea fi acoperite cu aceste avioane! Să nu ne exaltăm însă prematur. Până la acel moment, ar mai fi cel puţin 15-20 de ani. Şi se prea poate ca asta să fie doar estimarea optimistă. Nimeni nu poate şti cu certitudine astăzi cât de netedă va fi evoluţia acestui proiect.

Test_Flights_solar_impulse

Energia alternativă și zborul la nesfârșit

În teorie, un aparat de zbor electric poate fi ținut în aer o eternitate. Cu ajutorul energiei solare. O primă demonstraţie a fost oferită anul trecut de exploratorul elveţian Bertrand Piccard, care a traversat non-stop Statele Unite ale Americii la comenzile aeroplanorului Solar Impulse. Aparatul a utilizat tehnologii nepoluante, existente la acest moment, inclusiv cele cunoscute pentru captarea energiei solare, fără să consume nici măcar un strop de carburant fosil. Problema cu care se confruntă cercetătorii, una dificil de soluţionat, ține de adaptarea teoriilor la necesitățile și rigorile trasportului de călători și dezvoltarea unor soluţii tehnice capabile să survoleze actualul stadiu experimental.

(Articol publicat în numărul 106 – noiembrie 2014 – al revistei CAESAR. Pentru articole mai noi vă rugăm să vă abonați. Contact: caesar@automedia.ro, +40 749 090 912)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here