Industria orologeră trebuie să inoveze și nu doar la nivelul complicațiilor. În ultimii ani se pune accentul și pe noi materiale, unele care să adauge valoare ceasului și să-l propulseze mai hotărât în atenția pasionaților de tehnologie ultramodernă.

hublot-magicgold-fredmerz- art1

Anul trecut, la masa rotundă organizată în București de revista soră Temporis, cu ocazia evenimentului Temporis Awards, Philippe Dufour spunea că s-a făcut cam tot în orologerie la nivelul complicațiilor și că o complicație complet nouă va veni din afara branșei. Roger Dubuis afirma că tot tourbillon-ul rămâne complicația regină și că se mai poate lucra la el, iar Michel Parmigiani spunea că nanotehnologia va impulsiona lucrurile în domeniul ceasurilor mecanice. Toți trei au răspuns audienței formate din personalități locale că inovația este extrem de importantă. Și nu se refereau exclusiv la complicații. Industria orologeră caută și noi materiale, iar acestea nu sunt chiar ușor de găsit sau inventat. În ultimii ani am văzut ceasuri din fibră de carbon și ceramică, cu inserții din cauciuc special, dar și multe variații ale metalelor prețioase clasice. Aurul rămâne însă metalul suprem în domeniu și fascinează oricând, dar în orologerie are un dezavantaj notabil, pe care colecționarii îl știu foarte bine. Se zgârie ușor și nu este deloc plăcut să plătește sume importante pe un ceas care în destul de scurt timp va prezenta semne de uzură.

411-cm-1138-rx-sd-hr-b-art2

Hublot, care își face un titlu de glorie din experimentele estetice și tehnice realizate în jurul conceptului de fusion, a încercat să repare acest neajuns al aurului. Și le-a reușit, acum patru ani, când casa orologeră a prezentat presei ceea ce ei au botezat Magic Gold, un tip de aur de 18k, pentru care dețin drepturile garantate de patente înregistrate oficial. Acest „aur magic”, primul produs revoluționar al Hublot Mettalurgy Department, vine cu aceeași puritate a aurului de 18k, dar poate fi zgâriat doar cu diamante.

Citiți mai multe în numărul actual al revistei Caesar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here