Producătorul american de automobile exclusiv electrice a prezentat o baterie numită ”Powerwall”, care înmagazinează energia solară pentru a fi utilizată atunci când este nevoie. Folosirea lui Powerwall presupune deja existența unor panouri solare în reședințele unde va fi instalat.

Conform Tesla, perioadele în care este consumată cea mai multă energie sunt dimineața și seara, asta în timp ce eficiența maximă a soarelui este în miezul zilei. În mod normal, surplusul de energie este trimis în sistemul local de electricitate, însă Tesla a gândit sistemul pentru cei care doresc o autonomie completă față de acesta, sau pentru cazurile în care nu există posibilitatea cuplării la acesta.

Powerwall vine în două versiuni – una cu capacitate de 10 kWh, pentru cicluri săptămânale (potrivită în special unei case de vacanțe) și una de 7 kWh, pentru uz zilnic. În cazul unui consum mare, se pot monta mai multe unități (până la nouă). Prețul este de 3.500 de dolari în primul caz și 3.000 în al doilea. Tesla oferă zece ani garanție, cu posibilitatea optării contra-cost pentru încă zece ani.

models-powerwall@2x

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here