În luna decembrie, compania Boeing a derulat un test prin care a vrut să demonstreze că avioanele pot utiliza combustibil verde. În acest caz s-a folosit ceea ce numim green diesel, un biocombustibil utilizat deja la mașinile diesel. Boeing a folosit aeronava ecoDemonstrator 787, al cărei motor stând a fost alimentat cu un mix de combustibil clasic (85%) și green diesel (15%). Combustibilul utilizat de Boeing este produs din uleiuri vegetale, ulei comercial uzat și grăsimi animale, procesul de producție fiind mult mai puțin poluant chiar și comparativ cu cel care produce biodiesel.

7060art1

Testul a decurs excelent, spre încântarea oficialilor prezenți la eveniment, aceștia declarând că avionul s-a comportat exact ca atunci când rulează cu combustibil de aviație convențional. Acum, eforturile sunt direcționate pentru a parcurge toți pașii necesari aprobării acestui combustibil eco pentru utilizarea la zborurile comerciale.

Boeing a investit deja în tehnologia de producție a combustibililor eco. Recent a deschis în China o uzină care produce biocombustibil din ulei de gătit uzat, iar în Africa de Sud are plantații de tutun bogat în substanță uleioasă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here