Puțini sunt cei care aleg serviciile unei companii în detrimentul alteia luând în considerare criterii precum meniul oferit pasagerilor, însă pentru cei mai pretențioși există zboruri în timpul cărora îți poți răsfăța din plin papilele gustative.

etihad_-_first_class4

Text: Eugenia Tanase

Așa cum bine știm, în prețul unui bilet de avion la clasa I sau business class sunt incluse meniuri de lux variate, create special pentru a satisface nevoile clienților amatori de experiențe culinare rafinate. Astfel de meniuri pun la dispozitie caviar, șampanie, file de vită servit cu vinuri vechi și brânzeturi fine oferite cu vin de Porto.

emirates(9)

Deși rafinat sau impecabil nu sunt cuvinte pe care le-ai folosi în mod obișnuit pentru a descrie experiența culinară trăită în timpul zborului cu avionul, cei de la Saveur au reușit să identifice o serie de meniuri de lux servite de unele companii aeriene. Ajuns la cea de-a doua ediție, concursul Culinary Travel Awards scoate la iveală cele mai sofisticate astfel de meniuri. Jurizarea a fost făcută de către o comisie compusă din experți din industrie, jurnaliști, fotografi și bucătari.

Lufthansa-Onboard-Service_2-mres

Premiile pentru cel mai bun meniu servit în timpul unui zbor au fost împărțite pe categorii, existând câștigători la clasa I, business class și clasa economică.

Cei de la Emirates Airlines au câștigat premiul Experts Choice pentru al doilea an consecutiv, întrucât juriul a fost pur și simplu încântat de calitatea produselor alimentare și de serviciile de care s-au bucurat în timpul zborului.

Oman Air

Clienții care aleg această companie se pot bucura de delicatese precum caviar iranian sălbatic cu smântână sau miel cu legume de sezon și un piure cremos, iar juriul a apreciat că bucătarii angajați de compania aeriană au creat meniuri care sunt nu numai rafinate, ci și sănătoase. Cele șapte feluri de mâncare sunt servite pe platouri Royal Doulton, iar călătorii pot alege dintr-o gamă largă de vinuri vechi.

Qatar Airways

Înainte de o masă copioasă, clienții de la clasa I și business class pot să se relaxeze într-unul din cele două dușuri, după care pot alege unul dintre preparatele cu specific arăbesc puse la dispoziție.

În urma jurizării s-a ajuns la concluzia că o masă servită în avioanele Emirates Airlines este comparabilă cu experiența trăită în orice restaurant sau hotel de cinci stele din întreaga lume.

În aceeași categorie intră și Delta Airlines, Ethiad Airways și Singapore Airlines.

Cei de la Oman Air au reușit să câștige premiul Readers’ Choice cu ajutorul preparatelor sezoniere servite la bord în mod personalizat, depășind orice așteptări. Experiența culinară debutează cu caviar și șampanie Dom Pérignon, urmate de gustări, tartine și aperitive, precum o supă de iarnă cu dovleac și măr. Printre felurile principale se numără file de vită, somon Loch Fyne, biban prăjit în tigaie cu roșii cherry, ierburi și salsa de măsline sau risotto cu șoftan și sparanghel la grătar.

Emirates first class seats_1

Clienții îndrăzneți pot opta pentru combinația Arabian Festival Combination Dish, un kebab cu creveți, năut, muguri de pin și bame condimentate. După desert, care constă fie în spumă de ciocolată, fie într-o porție delicioasă de baclava, oaspeții se pot înfrupta dintr-un platou cu brânzeturi, servite cu un pahar de vin de Porto.

Îmbinând tendințe culinare din întreaga lume, bucătarii oferă atât preparate cu influențe estice, cum ar fi nasi lemak, un fel de orez aromat cu lapte de cocos, sau mee goreng, adică tăiței picanți, cât și preparate tradiționale vestice, precum tocănița de vită sau biban chilian.

În cadrul aceleiași competiții, au primit mențiuni cei de la Turkish Airways, Korean Air și Virgin Atlantic, în timp ce Emirates Air, Air France, Virgin America, British Airways, Cathay Pacific, Ethiad Airways, LAN Airlines, JetBlue și Delta Airlines au primit și ele laude pentru serviciile oferite.

in_flight_dining_first_experts_emirates

(Articol publicat în numărul 106 – noiembrie 2014 – al revistei CAESAR. Pentru articole mai noi vă rugăm să vă abonați)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here