Gresso este o companie americană specializată în producția de telefoane și accesorii de lux. Cea mai nouă ofertă este un iPhone finisat în materiale nobile, dar discrete, care se detașează atât de produsele lui Apple, cât și de ale concurenței care preferă opulenta placare cu aur.

sl_1-0_

 

În general, telefoanele scumpe de genul celor de la Vertu se diferențiază prin construcția din materiale foarte luxoase, dar nu și prin caracteristicile tehnice, deseori situate la un nivel ”mid-level”. iPhone 6 este însă un smartphone modern, care are nenumărate calități, dar și un defect: este oricum numai exclusiv nu. Gresso vine în întâmpinarea celor care vor un iPhone, dar nu unul care ”să se piardă în mulțime”. În timp ce partea frontală a aparatului a rămas neatinsă, americanii au personalizat radical spatele acestuia. Stilul ales este ”lux minimalist”, deci nu veți găsi diamante sau alte pietre prețioase încastrate.

 

Trei modele sunt disponibile: unul cu carcasa din titan și capacitate de 64 Gb de giga și două de 128 Gb, tratate prin PVD (Physical Vapor Deposition), o procedură specifică producătorilor de ceasuri de lux, care asigură a rezistență la zgârieturi și trecerea timpului. Diferența între ultimele două este dată de insertul discret cu numele companiei, care poate fi din aur alb sau galben (de 18 K).

 

În urma modificărilor, grosimea telefonului a crescut de la 6,9 la 8,2 mm, iar greutatea de la 129 la 205 grame. Prețul modelului ”de bază” este de 3000 de dolari, în timp ce versiunile tratate prin PVD costă 5000 de dolari. Pentru că poate fi vorba de un cadou inspirat, nici cutia nu mai este cea originală, fiind înlocuită de una din piele de calitate, care mai găzduiește documentația și încărcătorul.

 

Gresso va fabrica fiecare model într-o serie limitată de 999 de exemplare, o cifră probabil considerată ”norocoasă” de oficialii companiei, pentru că a mai fost folosită și în cazul altor ediții limitate. Fiecare exemplar va fi inscripționat cu propriul său număr, iar clienții își pot chiar alege acest număr la plasarea comenzii (evident, în ordinea cererilor).

sl_1-4_

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here