Pe fondul atentatelor constante la nivel global, o geantă care opreşte runde de gloanţe a devenit  o achiziţie recomandabilă.

Text: Alex Buţu

Poate că ştirea despre o geantă de laptop care devine scut antiglonţ ar fi fost considerată doar o picanterie editorială, nu neapărat o reflexie a temerilor moderne. Însă evenimente precum cel care a vizat Charlie Hebdo par să devină o constanţă în buletinele de ştiri de pe întregul mapamond. Astfel, deodată nu mai pare atât de inutilă propunerea unei genţi care joacă rolul de vestă antiglonţ.

mts-multi-threat-shield-21

Sunt mulţi demnitari, oameni de afaceri sau civili care se deplasează în zone cu risc ridicat. Iar cum purtarea unei veste antiglonţ doar ca măsură preventvă este dificilă şi poate crea controverse sau chiar tensiuni, atunci geanta Savior MTS (Multi Threat Shield) proiectată de compania Covered Six ar putea fi o soluţie. Preţul este de 899 de dolari, ceea ce o face abordabilă unui spectru larg de persoane. Iar rezistenţa sa este garantată până la un calibru de 0.44 mm, deoarece este din kevlar.

Avantajul este că design-ul genţii este cât se poate de comun, astfel că nu dă de bănuit. Însă în caz de pericol, purtătorul o poate desface rapid, transformând-o într-un scut de 1 m înălţime. Producătorul oferă şi un curs de instruire, astfel că utilizatorii îşi vor putea forma instinctele rapide necesare într-o situaţie de criză.

Executive_Protection-1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here