Proliferarea din ultimii ani a stilului dandy readuce în prim plan purtarea unei butoniere florale de către bărbaţii care vor o tuşă de eleganţă. Iar cum primăvara îşi intră în drepturi, aveţi cadrul natural pentru a încerca acest trend.

Text: Alex Buţu

2

Domeniul accesoriilor vestimentare este unul în care “cu o floare se poate face primăvară”. Şi acest lucru este valabil inclusiv pentru moda masculină, unde găsim aplicaţii din ce în ce mai diverse pentru temele florale.

Accesoriile vestimentare pentru bărbaţi sunt mult mai restricţionate de stereotipuri decât în cazul doamnelor. În general, protocolul estetic impune mai multă subtilitate. Practic, în cazul bărbaţilor sunt considerate mai degrabă excepţii “înfloriturile” aduse ansamblului vestimentar. Dar, din fericire, bunul gust şi imaginaţia pot face un cuplu perfect. Tot ce trebuie respectat este un echilibru general. Există chiar şi un exerciţiu interesant pentru a realiza ce accesorii vestimentare pot fi alese când se doreşte înscrierea în imaginea stereotipică a bărbatului “gentleman”. Nu trebuie decât să vă întrebaţi: “Humphrey Bogart ar fi purtat aşa ceva?”.

Colecţii bogate şi executate fin cu astfel de accesorii florale pentru rever sunt oferite de Hook + Albert. Compania confecţionează aceste flori manual, în New York, folosind piele sau materiale textile de bună calitate. Petalele textile pot fi din lână, satin (ţesătură moale şi deasă de mătase) şi poplin (ţesătură luciasă de bumbac mercerizat). Pe spatele florii se găseşte un nasture din sidef care face uşoară prinderea de reverul sacoului. Desigur, există pe piaţă modele de astfel de flori care au drept sistem de prindere un ac.

Floarea de rever mică poate fi fixată de batista de la piept, regula fiind să se asorteze cu o batistă cu design diferit, fie el monocrom sau cu model.

Interesant este că varietatea accesoriilor pentru reverul de sacou continuă să câştige noi derivări, după cum o dovedeşte colecţia Dior Homme pentru iarna 2015/2016.Costumele prezentare de compania franceză sunt ornate cu diverse insigne care ilustrează flori. Este un joc între costumele sobre şi florile romantice care denotă sensibilitate şi optimism.

Va invităm să citiţi detalii complete despre accesoriile cu temă florală dedicate vestimentaţiei masculine în ediţia din luna martie a revistei Caesar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here