Ce legătură e între un inginer NASA și un pick-up? Pasiunea acestuia pentru muzică, sau cel puțin asta e situația lui Aleks Bakman (57 de ani), omul care a creat probabil cel mai scump pick-up din lume, OneDof.

onedof

OneDof vine de la ”One degree of Freedom”, ceea ce înseamnă că platoul său permite doar un singur grad de ”libertate” în jurul axei verticale. OneDof este un pick-up care utilizează aurul masiv în componentele sale, dar și alte tehnologii revoluționare, cu scopul de a reda cel mai pur sunet posibil.

onedof1

Aleks Bakman declară că la realizarea sa a folosit aceleași metode de proiectare ca în industria aero-spațială, cu scopul de a crea un aparat capabil să redea muzica exact așa cum s-ar auzi ea direct din instrumente, ca și cum orchestra ar fi în aceeași cameră cu auditorul.

Nu știm sigur dacă aurul are aici un rol cu adevărat esențial, sau dacă ar fi putut fi înlocuit de un alt material pentru atingerea aceluiași scop, însă rezultatul este o adevărată bijuterie, primind aprecieri excelente de la puținii auditori care au avut șansa să se bucure de OneDof. Ba chiar foarte puținii, având în vedere că prețul unui astfel de aparat este de 150.000 de dolari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here