Carnavalul de la Veneția este un eveniment cunoscut pe tot globul. Mii de turiști din întreaga lume vizitează frumosul oraș italian la începutul lunii februarie cu scopul declarat de a participa la unul dintre cele mai extravagante evenimente de pe întreg mapamondul. În acest an, faimosul Carnevale di Venezia a avut loc între 31 ianuarie și 17 februarie și a avut, printre altele, o interesantă componentă românească.

Venetia

Mii de persoane purtând măști elegante, surprinzătoare, triviale sau pur și simplu grotești au luat cu asalt Veneția la sfârșitul lunii ianuarie. Camerele de hotel, rezervate cu multe luni în urmă – unele chiar din timpul ediției anterioare -, cluburile și restaurantele cu ștaif sau camerele de bal ale clădirilor istorice din lagună au fost pline de verva celor sosiți pentru a simți aerul mai mult sau mai puțin aristocratic al unui eveniment cunoscut în toate colțurile lumii. Nu au lipsit, ca de fiecare dată, nici românii. Ba mai mult chiar, pe lângă obișnuiții turiști, România a salutat Veneția prin intermediul Institutului Cultural Român, care a organizat între 2 și 18 februarie o expoziție de costume populare și măști din Transilvania, iar pe 14 februarie, un spectacol susținut de pianista Diana Ionescu, alături de violonistul Vlad Maistorovici, care au încântat asistența prezentă la Ateneo Veneto cu piese de George Enescu, Arcangelo Corelli și Ernest Chausson. Mult mai atractive pentru turiștii dornici de distracție decât aceste mici prezențe românești au fost însă evenimentele deja cunoscute de obișnuiții carnavalului. Il Ballo del Doge, Il Concorso della Maschera più bella, La Festa Querinissima, Corteo della Festa delle Marie, Aspettando l’Angelo del Carnevale sunt doar câteva dintre punctele de atracție care au scos bani frumoși din buzunarele participanților. Și costurile participării la astfel de evenimente nu sunt deloc mici. Mai ales dacă decizi că vrei să participi în ultima secundă. Pentru Marele Bal Mascat de Sfântul Valentin, care a avut loc într-un frumos palat de pe Canal Grande, participanții au fost nevoiți să plătească nu mai puțin de 550 de euro, prezența la Il Ballo del Dodge a costat 800 de euro, iar cea în cadrul La Marchesa Casati nu mai puțin de 450 de euro. Și acestea sunt doar câteva dintre evenimentele costisitoare care au avut loc în timpul Carnavalului de la Veneția.

Desigur, majoritatea celor care ajung în bătrânul, dar atât de romanticul oraș italian în perioada carnavalului preferă să participe la petrecerile în aer liber, la Volo dell’Angelo, sau doar să se plimbe cu gondola pe canale sau prin piața San Marco. Deși nu la fel de costisitoare, aceste distracții au și ele prețul lor pentru că, în perioada acestui eveniment, prețurile urcă amețitor în întreaga zonă. Tocmai de aceea, cei prevăzători și persoanele care revin la Carnavalul de la Veneția preferă să își rezerve din timp atât transportul, cât și cazarea, masa sau costumul. Acesta este și motivul pentru care agențiile de turism fac rezervări pentru următoarea ediție a Carnevale di Venezia încă de pe acum. Mai multe detalii despre Carnavalul de la Veneția, dar și despre minunata și, câteodată, extravaganta lume a florilor – cu detalii despre impresionanta bursă de la Aalsmeer, cele mai frumoase grădini din lume, parfumuri cu tentă florală, amenajări interioare cu teme naturiste și viziunea designerilor vestimentari asupra viitorului modei cu temă florală puteți găsi în revista CAESAR care apare în această săptămână. După cum deja știți, publicația care reflectă „esența luxului” este disponibilă în România exclusiv pe bază de abonament.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here