Sunt puțini cei care nu știu că, atunci când ai în plan să cumperi aur, pietre prețioase, bijuterii, ceasuri sau aparatură electronică, unele dintre cele mai ofertante și avantajoase locuri din lume sunt orașele din Orientul Mijlociu. La Dubai, Doha sau Abu Dhabi, luxul este la el acasă, iar expozițiile de bijuterii și ceasuri care se țin lanț nu fac decât să dovedească această stare de fapt.

Doha W&J Expo 6

La sfârșitul celei de-a doua luni a lui 2015, mai exact între 24 şi 28 februarie, a avut loc la Doha un eveniment care a pus pe jar lumea producătorilor și distribuitorilor de ceasuri și bijuterii. Doha Jewellery & Watches Exhibition, eveniment ajuns la a 12-a ediție, a atras în acest an sute de mărci mai mult sau mai puțin cunoscute din lumea luxului. Astfel, conform organizatorului q.media Events, printre expozanții cu standuri pe suprafața de 43.000 mp rezervată pentru acest show la Qatar National Convention Centre s-au numărat nume celebre precum Cartier, Chanel, Audemars Piguet, Rolex, Christian Dior, Fabergé, David Morris, Panerai, Van Cleef & Arpels, Jaeger LeCoultre, Boucheron, Pasquale Bruni, Hublot, Parmigiani, Patek Philippe, ChronoSwiss, Korloff,  Ferre Milano, Royal Diamond, Montegrappa, Al Zain Jewellery, Matis Jewellery, David Webb sau Versailles Jewellery. De asemenea, pentru prima dată la acest show au luat parte Breva, Brioni, Jean Paul Menucci, Jaipur Gems, Jean Paul Gaultier, Davidoff, Fendi, Swarovski, Lamborghini, Aston Martin, Bentley, Rochas, Saint Honore, Cover, Charles Jourdan, Valbray, Dietrich, Golden Dreams Geneva, Malpani, Manufacture Royale, Maitres du Temps,  Schoeffel, Speake Marine, Vacheron Constantin, Yeprem, Suzanne Kalan, Rosy Blue. Toate aceste nume cu rezonanță în lumea celor care cunosc și apreciază luxul au oferit o reprezentație demnă de un festival internațional al exclusivismului.

Doha W&J Expo 0

De exemplu, Chanel și-a arătat întreaga colecție de bijuterii reprezentative, inclusiv colecția „1932”, Rolex a pus la dispoziția publicului cele mai interesante creații ale sale, printre care Datejust Pearlmaster 34, Sky-Dweller, Sea-Dweller 4000 și Oyster Perpetual GMT-Master II, iar casa Boucheron a prezentat apreciatul colier Rivage. Și producătorul de ceasuri Breva, care este distribuit în România exclusiv prin CAESAR Concierge, a fost prezent la Doha cu cele mai noi creații ale sale, în timp ce Pasquale Bruni a avut ca principale vedete la stand „Floarea de Lotus” și colecția Mandalla. Nu trebuie trecută cu vederea nici prezentarea de către compania Fabergé – relansată în 2009 sub tutela Tatianei Fabergé, strănepoata lui Peter Carl Fabergé – a primului său „ou Fabergé” realizat după 99 de ani. Mai multe detalii despre strălucitoarele expoziții ale luxului din Orientul Mijlociu puteți descoperi în revista CAESAR, publicație distribuită în România exclusiv pe bază de abonament.

MidEast Show 9

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here