Premieră în lumea aviatică – Qantas va oferi pasagerilor săi kit-uri VR (Virtual Reality) pentru a explora destinațiile de la sol în timpul zborurilor.  

Compania aeronautică națională a Australiei a anunțat un parteneriat cu Samsung în urma căruia pasagerii săi vor putea explora realitatea virtuală cu ajutorul unor dispozitive (Gear VR) furnizate de gigantul producător de aparatură electronică. Într-o primă fază, este vorba de un experiment care va dura trei luni, începând cu jumătatea lui februarie, pentru a testa reacțiile clienților.

Qantas 2

Dispozitivele vor fi disponibile clienților prezenți în saloanele ”First Class” ale aeroporturilor din Sydney și Melbourne, ca și celor care zboară la aceeași clasă cu aeronavele Airbus A380 ale companiei. În cazul în care serviciul se va bucura de popularitate, ar putea fi extins și către zona ”business-class” – însă nu și ”economy”, din lipsa spațiului necesar utilizării unui Samsung Gear VR, care oferă imagini într-un câmp de 360 de grade, implicând mișcări ample ale utilizatorului.

Clienții vor avea posibilitatea de a explora produse din oferta Qantas sau destinații interesante, cum ar fi Parcul Național Kakadu din Australia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here