Controlarea vremii s-a transformat din imposibilitate într-un serviciu cu preţuri de lux, dar din ce în ce mai folosit. Iar acum este disponibil şi din partea companiilor care organizează nunţi.

Text: Alex Buţu

Deşi unele tradiţii spun că ploaia din ziua nunţii este semn al unui mariaj binecuvântat cu belşug, parcă tot mai puternică este dorinţa de a te bucura de soare în acea zi unică a unirii destinului cu persoana iubită. Există o companie din Marea Britanie care a echivalat dorinţa aceasta într-o sumă rotundă. Mai exact, costul începe de la 100.000 de lire sterline (circa 135.000 euro), dar compania Oliver’s Travels promite să oprească ploaia în ziua nunţii.

Metoda este una folosită deja şi în cadrul unor evenimente titrate precum Olimpiada din Beijing (se pare că s-a recurs la aceasta şi pentru nunta Ducelui şi Ducesei de Cambridge din 2012). Practic, este vorba despre presărarea a iodurii de argint în nori, ceea ce forţează producerea ploii şi implicit disiparea norilor. Companie britanică menţionează că pregătirile încep cu 3 săptămâni înainte de ziua nunţii şi constau într-o serie de zboruri pentru aşa-zisa “însămânţare a norilor”. Aşadar, preţul acestui serviciu include închirierea unui avion, a unui echipaj de zbor şi a unui meteorolog.

Există şi o limitare în legătură cu locaţia. Compania Oliver’s Travels nu oferă serviciul de îzgonire a norilor decât în anumite zone din Franţa, iar condiţia obligatorie este ca zona unde se desfăşoară nunta să nu fie mai aproape de 30 de kilometri de un aeroport.

În funcţie de succesul acestui serviciu, Oliver’s Travels va lua în considerare aplicarea lui şi în Marea Britanie şi Italia.

csm_wed2_30210d26f9

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here