Puține opreliști mai au în ziua de astăzi arhitecții atunci când pun pe planșetă un nou hotel. Dacă adăugăm și că țara care va beneficia de noua construcție este China, vestită deja pentru noile sale clădiri cu un design avangardist și extravagant, este limpede că viitorul hotel Ametist are toate șansele să devină o țintă pentru vânătorii de extraordinar.

Ametist

Text: Robert Stan

Pe o mică insulă artificială din Marea Chinei va demara în curând construcția unui hotel al cărui aspect uimește deja pasionații de arhitectură. Imaginat de arhitecții olandezi ai companiei NL și având ca beneficiar Evergrande Group, Ametist Hotel este o ilustrare a științei de a face lucruri unice și atractive. Viitoarea construcție va avea exact structura unui ametist, cu intrările în camere aliniate de-a lungul perimetrului exterior, și cu ferestrele ascunse în spatele unui paravan format dintr-o structură care imită cât se poate de fidel… ametistul.

Ametist 1

Piatră semiprețioasă utilizată des în realizarea bijuteriilor, ametistul are – de cele mai multe ori – o culoare violet și este considerat un cristal cu capacități curative. De altfel, etimologia cuvântului ametist provine din limba greacă (amethystos = contra beției). Asta pentru că vechii greci considerau acest cristal un leac împotriva mahmurelii. Ametistului i se mai atribuie rolul de apărător contra demonilor sau contra furtului. Mai mult sau mai puțin adevărate, aceste caracteristici au dat o idee strălucită arhitecților olandezi.

Ametist 5

Viitorul hotel, situat pe insula Ocean Flower, la doi pași de orașul Danzhou din provincia Hainan. Are camerele în forma unor bucăți de cristal cu latura exterioară curbată și cu cea interioară asemănătoare unui diamant. Geamurile care dau către atrium vor fi mascate cu un paravan violet. Pentru că Ametist va fi doar primul dintr-un întreg lanț hotelier răspândit în întreaga lume, arhitecții au gândit o întreagă serie de dezvoltări ale conceptului. Din nefericire, nici arhitecții și nici dezvoltatorul nu au dat încă publictății detalii despre capacitatea hotelului sau despre orizontul de timp în care acesta va deveni funcțional.

Ametist 2

Cele mai noi aparitii din revista CAESAR și de pe site-ul caesaremporium.com le puteți găsi accesând pagina noastră de Facebook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here