Automobilele capabile să joace perfect rolul de ambarcaţiune au devenit atât de versatile încât oferă prestaţii de buggy sau offroader, după cum demonstrează cel mai nou vehicul WaterCar.

Text: Dan Scarlat

296_photo_8_large_1 MIC

Compania WaterCar a fost înființată în 1999, cu scopul destul de ambițios de a construi cel mai rapid vehicul amfibiu din lume. Acesta a fost atins în 2010, când prototipul Python și-a însușit un record de viteză Guinness. Ulterior, oficialii și-au dorit un model sigur și fiabil, adresat publicului larg. În total, au fost necesari 14 ani (și 27 de patente înregistrate) pentru ca modelul Panther să poate fă oferit spre vânzare oricui dispune de suma de 155.000 de dolari, cât costă o versiune complet echipată în Statele Unite.

296_photo_slide6_large_1 MIC

Automobilul are o caroserie (sau mai bine zis carenă) din fibră de sticlă, deosebit de rezistentă, umplută cu un polistiren special care îl face, conform producătorului, imposibil de scufundat. Lungimea depășește 4,57 m, iar designul seamănă leit cu al unui Jeep Wrangler, probabil o aluzie și la capacitățile off-road datorate gărzii la sol înalte.

296_photo_8746_large_1 MIC

Motorul este un V6 de 3,7 litri și 250 CP (benzină) furnizat de Honda, în privința căruia cei de la Watercar sunt destul de stricți – site-ul oficial anunță că este exclusă combinația modelului cu orice alt propulsor. Cutia de transfer este de producție proprie. Întregul ansamblu cântărește mai puțin de 1400 de kg. Viteza maximă pe apă este de 71 km/h, în timp ce pe uscat poate atinge 130 km/h. Conversia între automobil și „barcă”, care implică retractarea roților și transferul cuplului motor către propulsia acvatică, durează doar 15 secunde.

slide_Water Waves-5_main_original_1 MIC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here