Designerul Igor Lobanov a proiectat iahtul care ar putea redefini experienţa maritimă supremă. Acesta a îmbrăcat tehnologia propulsiei azipod cu motor electric într-o adevărată sculptură cu funcţie de hotel plutitor.

1015_FL-igor-lobanov-star-yacht-night_1200x675

Imaginaţi-vă o mare parcă fără orizont, o oglindă nesfârşită a cerului. Acesta este contextul ideal pentru proiectul care poate fi considerat cel mai îndrăzneţ concept de ambarcaţiune. Este greu de clasificat, fiindcă nu este îndeajuns să fie numit cel mai impresionant design de iaht. Este un hotel plutitor, dar mai presus de atât este o operă de artă care transcede tărâmul navelor. Marea şi cerul au fost pânza pe care designerul Igor Lobanov specializat în industria ambarcaţiunilor de lux a desenat proiectul Star, o viziune a cărei frumuseţe deplină se dezvăluie prin oglindirea în luciul apei. Practic forma iahtului este jumătate de stea, iar prin reflexia în apă se formează imaginea completă. Designerul explică geneza acestui proiect: “Ideea iniţială pentru Star îi aparţine lui Alex Malybaev, de la agenţia de branding FIRMA. Alex şi cu mine am schimbat câteva opinii despre iahturi şi am ajuns la concluzia că pentru cei dinafara industriei nautice toate iahturile arată la fel. Pare că arhitectura modernă, designul de produs şi cel al automobilelor nu au influenţă asupra iahturilor. Malybaev a schiţat o idee pe un şerveţel şi m-a întrebat dacă un iaht poate arăta aşa. Am privit schiţa şi m-am apucat să lucrez. Ideea era atât de măreaţă, încât am dorit să demonstrez că poate deveni iaht.”

Lobanov-Star-yacht2

Oricât de ireal ar părea designul, Lobanov l-a făcut întru totul plauzibil apelând la expertiza tehnică a inginerilor din cadrul BMT Nigel Gee, una dintre cele mai reputate companii de consultanţă tehnologică şi de studii în deosebi în domeniul maritim.  Astfel a fost stabilită fezabilitatea arhitecturii şi a specificaţiilor. Iar rezultatul este unul magnific.

Ambarcaţiunea este compleşitoare nu doar prin aspect, dar şi prin dimensiuni, având 132,7 metri lungime şi 60 de metri înălţime. Dar nu doar gabaritul sau forma ar face din Star o prezenţă uluitoare. Graţia designului este dublată de sistemul dinamic de poziţionare care îi permite să se rotească pe loc în jurul propriei axe, fără ajutorul unei ancore. Elegantul colos poate face acest balet mulţumită propulsiei de tip azipod diesel-electric, prin care se face şi manevrarea, nemaifiind necesară existenţa unei cârme. Pe lângă manevrabilitate sporită, această propulsie cu generatoare diesel şi motoare electrice are un grad de poluare redus şi funcţionează mai lin.

Star-Superyacht-5

Viteza maximă teoretică a lui Star este estimată la 18 noduri marine. Dar cu siguranţă nimeni nu ar dori să grăbească experienţa trăită la bordul lui Star. Acesta este un adevărat hotel de lux, iar dacă vederea oferită contează la obţinerea numărului de stele care clasifică un hotel, atunci Star cu siguranţă este un etalon. Are o suprafaţă cumulată de 3.500 de metri pătraţi, 8 etaje şi 4 lifturi. Cei peste 200 de pasageri pe care Star i-ar primi la bord (din care 36 pot fi şi cazaţi), ar avea la dispoziţie lifturile cu numerele 1 şi 3 în cazul în care doresc să coboare sub nivelul apei, de unde pot admira o vedere subacvatică, sau ar putea urca până la ultimul etaj, unde raza de observație este de 20 de kilometri.

Cu proiectul Star, Igor Lobanov a privit şi mai departe, în viitor. Încă nu s-au publicat estimări legate de costurile de producţie, dar este o previziune pentru ceea ce ar putea să ofere industria navală.

(Text publicat în revista CAESAR nr. 106)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here