Indiferent de tema sau cromatica alese pentru designul interior al caselor noastre sau pentru obiectele de decor, fibra de carbon poate da o tuşă suplimentară de stil. Sau poate fi chiar tema principală. Aspectul său permite o estetică avangardistă, dar poate fi şi complementară prin asocierea cu diferite alte materiale şi finisaje.

campaign2_web 

Text: Alex Buțu

Aspectul biroului în care lucrezi spune multe despre cine eşti. Indiferent că eşti angajat sau angajator, indiferent de poziţia pe care o ocupi în ierarhia companiei, mediul tău de lucru te profilează în percepţia celorlalţi. De altfel, poate fi vorba şi despre biroul de acasă. Însă mediul de lucru pe care îl creezi este o reflexie a personalităţii. De aceea există o industrie întreagă dedicată accesoriilor de birou stilizate. Aşa cum asortezi cravata, cămaşa, pantofii sau ceasul de mână la costumul pe care doreşti să îl porţi, la fel alegi şi accesoriile de birou. Cine a spus că un capsator de hârtie nu poate denota stil la fel de bine ca şi hainele pe care le porţi? Totul ţine de materiale şi de design. Iar fibra de carbon este una dintre tendințele noi în acest domeniu.

carbon-table6

Biroul din fibră de carbon

Avangardist, elegant şi cu finisaje de lux, biroul de carbon poate fi o alternativă foarte bună pentru un antreprenor care preferă un design modern în locul celui clasic, somptuos. Compania germană John & Table a creat modelul de birou denumit Race deoarece preia fibra de sticlă şi tehnica de prelucrare a acesteia regăsită în Formula 1. Este un design simplu, dar foarte rafinat. Panoul biroului stă pe picioare de aluminiu şi este fabricat dintr-un înveliş din fibră de carbon umplut cu o spumă specială. Suprafaţa are mai multe reflexii de culoare negră, precum şi un luciu deosebit dat de ceara “carnauba”. Preţul biroului este de 38.800 de Euro. Pentru adăugarea sertarelor se percep încă 2.950 de Euro. Încuietorile sertarelor sunt un extra de 285 Euro, iar pentru ornarea sertarelor cu diferite combinaţii şi culori de piele şi Alcantara mai trebuie prevăzuţi pentru investiţie între 1.800 şi 1.990 Euro. De asemenea, sunt oferite două colecţii de scaune cu fibră de carbon, care au preţuri ce variază între 8.500 şi 14.890 Euro.

deschizator plicuri Purisme

O idee de cadou

Accesoriile de birou pot fi o alegere bună şi drept cadou, iar fibra de carbon are un avantaj prin cromatica neagră, sau gri închis. Cum negrul se potriveşte la orice, fibra de carbon se poate asorta cu aproape orice tip de birou.  De aceea, pe site-urile specializate în obiecte de birou am putut găsi şi set-uri concepute pentru a fi oferite cadou. Un exemplu este o cutie pentru ţinut pixurile. Fiind din fibră de carbon şi având finisaje excepţionale, aceasta costă 454 de Euro pe site-ul gentlemansedge.com. Şi nu trebuie să fie goală cutia. O varietate de pixuri din carbon poate fi aleasă din site-ul carbonpens.com. Preţurile variază între 15 şi 150 de Euro. Selecţii mai elevate de instrumente de scris din fibră de carbon sunt regăsite şi în colecţiile prezentate pe site-ul specialistului italian Montegrappa. Un exemplu este colecţia dedicată lui Quincy Jones, legendarul producător de muzică care are în portofoliu inclusiv albumele Thriller şi Bad din discografia Michael Jackson.

Alte alegeri de calitate din fibră de carbon sunt oferite de site-ul purisme.com. Deschizătoare de plicuri cu design impresionant costă 297 Euro, sau 450 Euro pentru modelul la care fibra de carbon este aplicată la un unghi de 15 grade, pentru un efect vizual mai sofisticat. Acelaşi site are în colecţie suporţi pentru cărţi de vizită sau card-uri (144 Euro). Mai abordabil ca preţ şi chiar util este capsatorul din fibră de carbon disponibil pe site-ul carbonfibergear.com pentru 60 de Euro.

Montegrappa box_big

Excentricitățile au prețul lor

Excentricitățile costă dar au valoare estetică și oferă și un subiect siropos de discuție. Dacă doriți ca invitatul dumneavoastră să povestească altor persoane despre cât de special este biroul pe care îl aveți atunci puteți face două achiziții, sau mai bine spus, investiții în două artefecte din colecția Alfred Dunhill (dunhill.com). Pentru 41.723 de Euro poate fi comandată o statuetă a unui bulldog făcută din fibră de carbon. Designul este creația fostului inginer de Formula 1 Alastair Gibson. Bulldog-ul este disponibil în două mărimi, cel mare fiind fabricat în 25 de exemplare, iar cel mai mic în 50 de exemplare, lucru atestat și de numărul înscris pe tăblița de aluminiu purtată la gât de cățel. Modelul mai mic costă 16.686 Euro, dar ambele primesc același tratament, fiind  livrate în cutii de aluminiu precum cele folosite la transportarea pieselor unei mașini de Formula 1. Bulldog-ul ornează biroul, dar probabil poate fi folosit și ca un foarte scump prespapier. Tot în colecția Dunhill se găsește un suport de cărți de vizită cu înveliș din fibră de carbon cu design inspirat din forma aerodinamică a brațelor suspensiilor unui monopost de Formula 1. Prețul este de 523 euro.

O modalitate de a întreține o discuție de business fără a grăbi lucrurile este o partidă de șah. Pentru asta propunerea vine paradoxal de la Ferrari, care a prezentat un set de șah a cărei tablă de joc este din fibră de carbon și fibră de sticlă. Piesele sunt din lemn nobil, iar căluțul este sculptat respectând designul Căluțului Cabrat. Prețul setului este 1.525 Euro. Pentru cei care nu au afinitate față de marca Ferrari există un set de șah proiectat de Dominik Scheurer, un designer al cărui portofoliu include monoposturi de  Formula 1. Setul face parte din proiectul Carbon Luxury şi costă 8.554 Euro. Este făcut din fibră de carbon prelucrată manual, aur de 24 de karate şi argint şi va fi produs în doar 101 exemplare.

1-carbon-touch-carbon-fiber-stapler_1_1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here