Cel mai vechi Aston Martin din lume, la Concours of Elegance 2021

0
94

Construit în 1921, cel mai vechi Aston Martin din lume va putea fi admirat la Concours of Elegance 2021. Evenimentul va avea loc la Palatul Hampton Court.

Concours of Elegance a fost organizat pentru prima dată în 2012, când Regina Marii Britanii a aniversat șașe decenii pe tron. Jubileul de diamant a constituit prilejul ideal pentru a pune în evidență istoria bogată a țării insulare. Prima ediție a avut loc la Palatul Windsor.

A3, al treilea autovehicul construit de Aston Martin, își celebrează centenarul. Este singurul model rămas în existență de la acea vreme, așadar A. Lange & Sohne facilitează prezența sa în fața pasionaților și curioșilor la Concours of Elegance. Evenimentul va avea loc la Palatul Hampton Court și se va desfășura în perioada 3-5 septembrie 2021.

Aston Martin A3 își derivă numele din două componente importante: șasiul nr. 3 și motorul Type A. Deși avea doar patru cilindri și producea numai 11 cai putere, modelul a participat la curse și era capabil să atingă peste 138 km/h pe distanțe destul de lungi.

În 1923, A3 își încheiase parcursul de testare în fabrică. A fost vândut, dar actele oficiale de vânzare cumpărare au putut fi vizualizate de-abia în 1927. R.W Mallabar a avut mașina pentru o perioadă de timp în care aceasta a trecut printr-o schimbare completă de motor și o revopsire în gri, față de negrul original.

A urmat o pauză de 75 de ani, iar Aston Martin A3 este…

Vezi informația completă pe AUTOpro.ro!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here