Petru & Claymoor, creatori de pantofi și accesorii bespoke (II)

0
1142

Celebrul Giorgio Armani considera că „eleganţa nu înseamnă să ieşi în evidenţă, ci să intri în amintire”. În privința pantofilor și a accesoriilor care pot pune personalitatea unui bărbat în lumină, evidențiind stilul aparte, Petru & Claymoor a devenit un etalon. Iar Caesar Concierge este serviciul care vă poate ajuta să „intrați în amintire”.

Prima parte a acestui articol o puteți citi aici.

Conform lui Mircea Cioponea, conceptul care a stat la baza afacerii Petru & Claymoor este cel a bespoke shoemakingului clasic și pornește de la luarea măsurilor, fabricarea unui pantof de probă și apoi construirea unui calapod personalizat. Finalul este reprezentat de un pantof bespoke, perfect adaptat piciorului clientului.

De asemenea, el a explicat că, pentru necunoscători, traducerea cea mai simplă a termenului „bespoke” ar fi „pe măsură”. Bespoke este atât o metodă, cât și un standard de calitate. Se deosebește de artizanant prin rafinarea procesului. Practic este varful meseriei de shoemaker sau croitor.

Mai mult decât pantofi

În ciuda faptului că sunt cunoscuți în special pentru pantofii „bespoke”, cei de la Petru & Claymoor realizează și diferite accesorii, după același standard ridicat. Astfel, ei produc curele, mănuși și curele pentru ceasuri. Mai mult decât atât, acestea pot fi realizate și împreună, astfel încât să fie asortate. Toate produsele sunt realizate manual

Mircea Cioponea a explicat pentru Caesar că în grupul de clienți ai lui Petru & Claymoor intră consumatorii educați, cu venituri medii spre mari care apreciază calitatea și produsele personalizate. În general este vorba despre oameni de afaceri.

Clienții Petru & Claymoor preferă în general modele clasice, însă în interpretari mai îndrăznețe. „Nu putem vorbi însă despre preferințe generale pentru că fiecare client este unic”, detaliază Mircea Cioponea.

În plus, el consideră că orice client care trece pragul Petru & Claymoor „în primul rând ar trebui să înțeleagă procesul de producție pentru a simți diferența de calitate. Trecerea de la brand la bespoke nu este ușoară în momentul în care nu deții toate informațiile”.

Privind în viitor, el consideră că afacerea are mari șanse de creștere pentru că „tot mai mulți domni încep să intre în categoria de «educated customer», așa încât viitorul sună bine”.

Produsele Petru & Claymoor, de la pantofi până la curele, mănuși și curele pentru ceasuri, pot fi comandate în România prin Caesar Concierge. Pentru a contacta serviciul nostru exclusivist nu trebuie decât să apelați numărul de telefon +40.744.364.577 sau să ne contactați prin e-mail la adresa concierge@caesaremporium.com.

Prima parte a acestui articol o puteți citi aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here